standaard

leemkachels maatwerk 

De leemkachels hebben een hoogte van 2 mtr. Indien gewenst wordt de bovenzijde geïsoleerd en de mantel doorgetrokken naar plafond.   

Op basis van uw wensen kunnen we verlengen met een warme bank. Wij kunnen ook een geheel nieuw model voor u samenstellen met een tunnel venster, een andere vorm, vrijstaand of tegen de muur, een warme scheidingswand tussen 2 vertrekken.....enzovoort

het rookkanaal

De leemkachel heeft een minimaal rookkanaal benodigd van rond 150 mm. Een bestaand gemetseld rookkanaal is doorgaans groter. Omdat in een leemkachel de afgevoerde rookgassen door de schoorsteen minder heet zijn wordt geadviseerd het rookkanaal te isoleren. Dit helpt bij een goede trek in de opstartfase. In een bestaand gemetseld rookkanaal kan vaak een flexibele pijp 150 mm doorgevoerd worden (vanaf het dak) en de ruimte er omheen wordt dan gevuld met vermiculiet isolatiekorrels.  

onze leemkachels standaard 

 

... De deur van de vuurruimte is voorzien van een zelfsluitend-mechanisme en dubbele kliksluiting . De "ruitspoeling" zorgt ervoor dat u een uitstekend zicht op het vlammenspel blijft houden.
 

... Onze Leemkachel rookgas-treksysteem is opgebouwd uit zwaarchamotte vormstenen en platen met zeer goede accumulerende eigenschappen. De stucmantel van de kachel bestaat uit chamottesteen met een gepatenteerd stuc-hecht oppervlak; deze kan afgewerkt worden met leemstuc (+ kleur-finish) ). Zie pagina "info"

 

... De vuurruimte is geschikt voor haardhout: blokken 30 cm. Het gemiddelde brandstofgebruik in Kg/uur voor openhaard is factor 5, voor conventionele kachel 2,7 en voor deze kachel is 1,9 

... De bodem van de vuurruimte is uitneembaar om de luchtinlaat ruimte te reinigen, ook de kanalen van het rookgastreksysteem zijn toegangelijk middels de veegluik(en) of bovenzijde vuurruimte.
... De strengste norminstelling in Europa voor houtkachels is de DINplus norm uit Duitsland. De verbranding van hout in de kachel is gecertificeerd met CE teken, getest als accumulerende houtkachel met deze DIN norm. De strenge Duitse normen voor uitstoot van houtkachels zullen in Nederland gaan gelden in 2022 !.

 ("Die Emissionen des ZUIL erfüllen die Anforderungen der 2. Stufe der 1. BImSchV in Deutschland.:Der Wirkungsgrad beträgt 86 %. Kohlenmonoxid ist kleiner 1250 mg/m³ und Staub kleiner als 40 mg/m³")

Leemkachels-bouwecologisch

Rheden, Gelderland

   06 11 420 225