top of page
20230119_134207.jpg

 te zien bij BAIANA in Bemmel, heerlijk zitten aan de Waal 

Wij bouwen maatwerk leemkachels

De leemkachel bouwen we met 2 type verbrandingskamers ; een gründofen in diverse venster- en vuurkamer maten  of een yocoon-rocket stove. Alle kachels hebben een opbouw van chamottesteen metselwerk, chamotte vuurvaste metselmortel en leem stucwerk. De afwerking van de kachels is met leemstuc -leemfinish, leverbaar in 630 kleuren.

Zowel voor de gründofen als voor de rocket-stove modellen kunnen we een warme bank aanbouwen, een houtopslag toevoegen of de kachel doorbouwen tot plafond. 

Mensen hebben hun eigen persoonlijke wensen en ieder woonhuis is weer anders. Met bouwecologisch kunt u op zoek naar de mooiste oplossing voor u. 

SCHONER: hoog rendement, lage uitstoot CO en fijnstof. voldoet ruim aan komende EU Norm houtstoken.

 VUUR: goede verbranding en schoonblijvend venster tijdens stoken  

Natuurlijke materialen: chamotte steen (=dubbel gebakken klei),  leemstenen en leem .  

STRALINGSWARMTE: warmte als een zonnetje, zeer aangename warmte, niet overheersend.

ZUINIG:   1 stookbeurt geeft ca. 10 uur warmte door warmte-accumulatie.  Dus u blijft ook geen hout bijvullen.

GESLOTEN : geen geurtjes, geen lucht-circulatie /stofdeeltjes, geen koude trek.  

MAATWERK in vorm, venstermaat,   grootte en kleur van de kachel. Afwerking in 630 kleuren leem mogelijk. 

Warmte onafhankelijk van electra en gas netwerk 

Schoner hout stoken 

Hete rookgassen komen boven de vuurruimte in de enkelwandige leemkachel -ombouw. Vanaf de bodem, onder de vuurruimte, worden de rookgassen afgevoerd in een kanaal naar de schoorsteen. De hete lucht bovenin verwarmt de stenen massa en de aanzienlijk koelere rookgassen onderin gaan de schoorsteen uit. De leemkachel -ombouw blijft zo nog lang stralingswarmte afgeven aan de omgeving.

 

Bovendien stookt u veel schoner door een optimale verbranding in de vuurhaard (grote hitte) en u stookt minder lang hout. 

Deze leemkachel geeft een schone uitstoot die ruim voldoet aan de nieuwe europese designnorm voor houtkachels, minder overlast, beter voor milieu. De leemkachels stookt U in gesloten circuit, veel gezonder. Dus geen luchtcirculatie, stofdeeltjes of stookgeurtjes in huis.  En de leemkachels geven een plezierige stralingswarmte. (geen oververhit gevoel). 

goor.jpg

 leemkachel-gründofen

Duitse kwaliteit en ervaring

Bouwecologisch bouwt kachels die verwant zijn aan de traditionele Duitse tegelkachel. Wij importeren voor de gründofen de vuurkamer en het venster uit Duitsland. 

De leemkachels hebben een mooie vormgeving, een kwalitatief "top" venster met 'raamspoeling' (altijd schoon venster) en worden gestuct met een moderne sterke leem uit Duitsland  in iedere kleur die u wenst. (ook met structuur effecten mogelijk). Helemaal uw eigen "look" !

open- haard of inbouw- haard vervangen

We hebben diverse mogelijkheden om uw (vervuilende en niet efficiente) open haard of inbouwhaard te vervangen voor een leemkachel waarbij het hout stoken weer genieten wordt. 

ook grotere modellen

Wij bouwen ook grotere  maatwerk houtkachels.  Alle maten en veel ontwerp mogelijkheden in kachel vorm en diverse venster grootte of tunnel venster. In overleg met u bouwen we de kachel volgens de nieuwe  EU normering

Bent u architect dan kunt u zelf een ontwerp aanleveren en wij kijken naar de "vertaling" van het ontwerp in een leemkachel. 

DE80CA1B-B983-4D56-B61D-537EA00773D1.jpeg

leemkachel - rocket stove 

emissie.jpg
accukachel2.png
20201210_144313.jpg

links een gründofen met venster-vuurkamer SJ ,

rechts een Yocoon Rocket 

bottom of page