sj.jpg

standaard

sn.jpg
bj.jpg
mn.jpg
ofen-MH.jpg
leemkachels maatwerk 

De leemkachels hebben een hoogte van 2 mtr. Indien gewenst wordt de bovenzijde geïsoleerd en de mantel doorgetrokken naar plafond.   

Op basis van uw wensen kunnen we verlengen met een warme bank.

Wij kunnen ook een geheel nieuw model voor u samenstellen met een tunnel venster, een andere vorm, vrijstaand of tegen de muur, een warme scheidingswand tussen 2 vertrekken.....enzovoort

het rookkanaal

De leemkachel heeft een minimaal rookkanaal benodigd van rond 150 mm. Een bestaand gemetseld rookkanaal is doorgaans groter. Omdat in een leemkachel de afgevoerde rookgassen door de schoorsteen minder heet zijn wordt geadviseerd het rookkanaal te isoleren. Dit helpt bij een goede trek in de opstartfase. In een bestaand gemetseld rookkanaal kan vaak een flexibele pijp 150 mm doorgevoerd worden (vanaf het dak) en de ruimte er omheen wordt dan gevuld met vermiculiet isolatiekorrels.  

onze leemkachels standaard 

 

... De deur van de vuurruimte is voorzien van een zelfsluitend-mechanisme en dubbele kliksluiting . De "ruitspoeling" zorgt ervoor dat u een uitstekend zicht op het vlammenspel blijft houden. Het venster wordt niet zwart.
 

... Onze Leemkachel  is geheel opgebouwd uit zwaar chamotte vormstenen en platen met zeer goede accumulerende eigenschappen. De mantel van de kachel bestaat uit chamottesteen met een gepatenteerd stuc-hecht oppervlak; de buitenzijde wordt gestuukt leem basic bruin en daarop leemkleur-finish . Zie pagina "info"

 

... De vuurruimte is geschikt voor haardhout: blokken 30 cm. Het gemiddelde brandstofgebruik in Kg/uur voor openhaard is factor 5, voor conventionele kachel 2,7 en voor deze kachel is 1,9. Een stookbeurt geeft immers lang warmte. 

... De bodem van de vuurruimte is uitneembaar om de luchtinlaat ruimte te reinigen, ook de kanalen van het rookgastreksysteem zijn toegangelijk middels de veegluik(en) of bovenzijde vuurruimte.
... De strengste norminstelling in Europa voor houtkachels is de DINplus norm uit Duitsland en Oostenrijk . De verbranding van hout in de kachel is gecertificeerd met CE teken, getest als accumulerende houtkachel met deze DIN norm.

De (minder strenge) Europese normen voor uitstoot van houtkachels zullen in Nederland gaan gelden in 2022 !.

 (" Stufe der 1. BImSchV in Deutschland.:Der Wirkungsgrad beträgt 86 %. Kohlenmonoxid ist kleiner 1250 mg/m³ und Staub kleiner als 40 mg/m³")

katwijk3.jpg
bouw.kachel.trap.jpg
20210326_143537.jpg
20210122_133714.jpg
leemkachelbouw.l2.jpg