top of page
referenties

"Wij zijn heel tevreden over onze accukachel. De kachel brandt goed en heeft een enorme capaciteit, waarmee de woonkamer volledig kan worden verwarmd. Wij vonden Dirk Uittenbogaard heel duidelijk, deskundig en betrokken. Dirk gaf een goede begeleiding en service, communiceerde vlot en alle afspraken zijn keurig op tijd nagekomen. Kortom, we zijn blij dat we de kachel hebben laten bouwen!". Fam. Schiff

 

Wat een prachtig concept de accukachel! Waanzinnig vuur, waanzinnig zicht, waanzinnige warmte opname en afgifte. Komende weken wordt ook de warmtewisselaar aangesloten dan is het concept helemaal compleet. Met een groet, Mirjam van den Akker 

 

Na zo'n 18 jaar een stalen kachel te hebben gehad trof ik bij een kennis een accumulerende betonnen kachel van de Kleine Aarde aan. Geinteresseerd geworden kwam ik op de site van Accukachel terecht.
Het geheel van chamotte steen gemaakt sprak mij wel aan. Bij het stoken van de stalen kachel werd het 's avonds gemakkelijk 26 graden,veel te warm en als de kachel uit was, was de temperatuur ook weer snel verdwenen.
We konden precies een Zuil Junior plaatsen met verlenging tot aan het plafond in onze kamer van 35 m2 precies genoeg. Na een jaar stoken kunnen wij terugkijken op een goede beslissing.
Om 17.00 uur aansteken en de hele avond genieten van onze warmtebron op slechts 5 stukken hout, en 's morgens geeft hij nog steeds warmte af.
En een onbepaalde levensduur dankzij de dikke chamotte stenen. Groeten Paul en Getty, Dieren

 

Finoven, Accukachel Schouw Oordeel Accukachel
Wij zijn de gelukkige bezitters van een woonboerderij met bijbehorende schuren.
Een van deze schuren hebben wij omgebouwd tot een atelier/hobbyruimte.
De verwarming van een dergelijke grote ruimte valt niet mee en we waren dan ook zeer geïnteresseerd in een Accukachel  
Voor de winter van 2012 kon deze kachel met een extra diep stookgedeelte (50 cm ) worden ingebouwd.
Het is weliswaar veel meer werk ; zorgen voor voldoende hout en op tijd bijvullen , maar dan heb je ook een hoop extra zoals : een zeer aangename warmte , een kachel die nog heel lang warm blijft en zeker niet onbelangrijk : het scheelt heel veel op de energierekening. 
Zoals het er nu naar uit ziet denken wij , in de toekomst, aan deze Accukachel nog heel veel plezier te beleven !

 

Finoven, Accukachel Schouw Schouw verlengd, met schouw ornamenten. 
We gebruiken de kachel met heel veel plezier. De kachel blijft mooi lang warm als je de kachel stookt zoals Accukachel het voorschrijft. Het Schouwmodel waar wij voor gekozen hebben past heel mooi in onze woonkamer. We hebben nog steeds de schouwelementen ervoor staan, dit vindt mijn vrouw mooier. In de koude dagen stoken we 2 keer 2-3 uur zodat de kachel continue warm is. Het voordeel met de vorige kachel is inderdaad de aangenamere warmte en veel minder houtverbruik. Hartelijk dank voor de goede service. 
Met vriendelijke groeten, Hilda en Gerard -Friesland

 

Finoven, Accukachel Uno met warmtebankAch, het is zo gezellig in huis! De kachel doet het sinds enkele dagen goed. Maar het is echt genieten, en de ruit blijft schoon. A.s. za. 8 dec. wordt de kachel gestuct.. Dan 2 weken kachelrust en met Kerst weer vlammetjes in de haard..Jullie welkom om een hapje bij het vuur mee te eten. Héél welkom. Warme groet, Theoline.
Joepie,.. opnieuw winter (11-3-2013); kunnen we nog even intensief genieten van de kachel en warmtebank. Hij is echt super, we zijn er heel blij mee.. warme groet, Theoline

 

Warmte van een vuur of een snorrend fornuis is niet te vergelijken met de warmte van een cv, vinden wij. Zodoende zijn wij op zoek gegaan naar een echte warmte-bron die van ons huis een warm thuis maakt. Het principe van de accukachel sluit heel goed aan bij onze wensen: de warmte is heerlijk; je stookt een accukachel alleen als je de warmte nodig hebt, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een AGA-fornuis, die doorgaans het hele jaar rond gestookt moeten worden en: doordat je het vuur goed kan controleren kan je heel efficiënt branden (met weinig hout veel warmte krijgen) en omdat de kachel eenvoudig te stoken is, branden wij deze in de koude seizoenen ook dagelijks. Wij genieten van het ritueel van het dagelijkse vuurtje en de warmte die we daarmee in huis hebben. De accukachel is daarmee een warm onderdeel van ons huis. Adriaan en Ela

 

Finoven-Leemkachel, Schouw verlengd1De door Accukachel geleverde en geplaatste Finoven hebben we nu een half jaar in gebruik.
Voorheen hadden we een traditionele inbouwhaard. We zijn zowel over het verbruik als het rendement zeer tevreden. Het verbruik is laag omdat de kachel maar enige uren gestookt hoeft te worden, en tijdens het stoken gebruikt hij weinig hout. Van de opgeslagen warmte heb je naderhand nog vele uren plezier.

 

Accukachel SchouwWe gebruiken de kachel met heel veel plezier. De kachel blijft mooi lang warm als je de kachel stookt zoals Accukachel het voorschrijft.

 

Accukachel LeemkachelIn de herfst van 2011 hebben wij een Accukachel Finoven-leemkachel laten aanleggen door Dirk Uittenbogaard van Bouw Ecologisch Arnhem. Sindsdien stoken wij met deze kachel, en dat is een bijzondere ervaring. 
Wij waren op het idee gekomen om naar deze kachel te zoeken naar aanleiding van eerdere bezoeken aan oude boerderijen in Duitsland, waar grote (olie)kachels met een stenen buitenwand meerdere kamers verwarmen vanuit één bron. Dit geeft een heerlijke warmte. Aangezien wij in een huis kwamen te wonen met meerdere kamers beneden en een afvoerkanaal op de goede plek, leek ons dit een goede mogelijkheid.  
De kachel werd aangelegd in twee kamers, door een gat in de muur te maken. Daarna is het mooi afgewerkt met een lemen muur en een stenen rand om iets op te zetten. Nu is aan de ene kant een heerlijke 'open haard' plek waar je gezellig bij kan zitten, en aan de andere kant wordt de andere kamer ook urenlang verwarmd vanuit de leemstenen muur.

Nu verwarmen we het huis eigenlijk het grootste deel van de dag op deze kachel met haardhout. Het stoken van deze kachel hebben we wel moeten leren, omdat het heel anders is dan bij een gewone open haard: de warmte komt niet meteen maar pas na 1-1½ uur door de buitenmantel heen, maar blijft dan wel 12 uur warmte geven. Door het gloeien van de houtblokken komt de eerste warmte direct door de kacheldeur de kamer in. De kachelmantel en de lemen muur warmen wat langzamer op. Alleen in de perioden als het erg koud is, moet er twee maal per dag gestookt worden. Daarom moet je ruim van te voren gaan stoken als je het goed warm wilt krijgen. Ik steek nu in de ochtend als eerste de haard aan, indien er nog rest-warmte van de avond ervoor in zit is de kachel ook snel weer warm. We zijn erg blij met deze haard. Hij ziet er mooi uit en geeft heerlijke warmte. Katrien van't Hooft en Dick Schumer, Maarsbergen

 

Accukachel Schouw, tadelakt afwerkingNa lange tijd alle alternatieven op kachelgebied te hebben bekeken, hebben we gekozen voor de finoven van Accukachel. In deze kachel komt alles samen wat wij in een kachel zoeken: eenvoudig aan te maken, snelle afgifte van de prettige stralingswarmte die zeer lang aanhoudt, een mooi afgewerkte stookkamer en een 'oer'uitstraling van de schouw door het gebruik van stuc met kalkverf.

Deze kachel komt er niet alleen in de technische vergelijking beter uit met andere ecokachels, maar zeker ook qua sfeer en uitstraling. Al met al past de kachel perfect in de kamer en bij ons, en hebben we er in de korte tijd dat hij staat al heel veel gebruik van gemaakt. Afgezien van de kwaliteiten van de kachel, hebben we goede ervaringen met Theo van Accukachel, die zeer is en niets liever wil dan een mooi product neerzetten waar niet alleen zijn klanten tevreden over zijn maar hijzelf ook! De afwerking van de schouw heeft Dirk Uittenbogaard van bouwecologisch.nl voor zijn rekening genomen, ook hierover niets dan lof. Kortom: Een zeer geslaagd project en uitgevoerd door een bedrijf dat we 100% kunnen aanbevelen aan anderen die op zoek zijn naar een efficiente, sfeervolle haard/kachel met stralingswarmte. Fam. Waterman, Nunspeet

 

Accukachel Tegelkachel ZuilSinds februari 2012 zijn we in het bezit van een Accukachel. We stoken al 30 jaar verschillende houtkachels en waren een beetje uitgekeken op de gietijzeren kachels. We waren ons al aan het oriënteren op een andere manier van stoken toen we in de Gelderlander een artikel zagen over het moderne stoken. Daar stonden enkele websites bij en de website van accukachel.nl sprak ons het meeste aan. De kachels pasten helemaal in ons idee over duurzaamheid en verantwoord omgaan met energiebronnen. Het bouwen van de kachel ging perfect, in twee dagen, zonder al te veel overlast. We konden bijna niet wachten om te gaan stoken. Aan het begin viel het nog niet mee, je maakt deze kachels anders aan. We zijn in deze fase uitstekend begeleid. De warmte is aangenaam en is te vergelijken met een mild zonnetje. Je kunt lekker tegen de kachel aan gaan staan als je het koud hebt en we verstoken aanzienlijk minder hout. Achteraf zeggen we: dit hadden we veel eerder moeten doen. Ineke Zaalmink en Joop Koopman, Bemmel 

 

Accukachel TegelkachelMeer dan twee jaar hebben we gezocht naar een goede en mooie kachel die onze woonruimte aangenaam kan verwarmen. We hebben speksteenkachels, leemkachels e.d. bekeken, maar ze voldeden allemaal niet aan onze eisen. Totdat we afgelopen zomer deze fantastische kachels zagen. We waren meteen verkocht!.

 

Het afgelopen jaar zijn we op zoek geweest naar een verwarmingssysteem voor ons, nu nog vakantiehuis, maar volgend jaar onze min of meer definitieve domicilie in Zuidwest Frankrijk. Over de gehele lengte van de huiskamer (voormalige stal) loopt een vide. De warmte van welk verwarmingstoestel dan ook verzamelt zich boven zodat het beneden eigenlijk ooit echt behaaglijk is. Stralingswarmte bleek "het ei van Columbus".
Na een lange zoektocht zijn we uiteindelijk terecht gekomen bij Accukachels. We hebben gekozen voor een Tegelkachel in de kleur Bordeaux . De strakke vormgeving en de grote capaciteit sprak ons aan. 
Begin augustus is de kachel snel en zeer zorgvuldig geplaatst. De temperatuur vroeg er weliswaar nog niet om, toch hebben we een aantal proef stookbeurten ondernomen. Het is inderdaad opvallend dat na ongeveer anderhalf uur stoken de kachel goed warm is om pas na zo'n 10 tot 12 uur weer afgekoeld te zijn. De stralingswarmte voelt zeer aangenaam. 
We zien uit naar de winter als we echt de proef op de som kunnen nemen. Hans & Jetske Kwakkel/Vrijborg,Gers Frankrijk

 

Accukachel in onze leefkeuken staat een accukachel. 
Als het koud is gebruiken we hem dagelijks en zijn zeer enthousiast over het gebruiksgemak en de heerlijke warmte. 
We zijn lang op zoek geweest naar een stralingskachel met vuurzicht en een grote vuurruimte. Onze lange zoektocht naar de juiste kachel voor onze verbouwde woonboerderij, op het Twentse platteland, kwam abrupt ten einde na aanschouwing van de internetsite. Deze wilde we hebben…..
Zoals op de foto te zien is past de Tegelkachel, door z'n lengte en beperkt vloeroppervlak, perfect in onze hoge leefkeuken. Ook de kamer, die om de hoek ligt, krijgt een deel van de stralingswarmte mee. Fam. Overbeek, Enschede

bottom of page